Polititjenestemennene i Bengaluru, hovedstaden i den sørindiske delstaten Karnataka, har arrestert ti narkotikasalgere som har brukt bitcoin til å kjøpe narkotika fra det mørke nettet.

I følge en lokal mediarapport hadde Bengaluru Central Crime Branch (CCB) startet en spesiell kamp for å bekjempe harde stoffer som kjøpes gjennom det mørke nettet ved hjelp av BTC som betalingsmiddel.

Politiet hadde angivelig registrert om lag åtte narkotikasaker og beslaglagt narkotika til en verdi av Rs 90 lakh (~ $ 120 827) siden prosjektet startet.

Myndighetene gjennomførte også flere raid på forskjellige steder i byen i løpet av den siste uken, og hadde arrestert ti narkotikasalgere som angivelig hadde levert disse stoffene til studenter og andre innbyggere.

Etter å ha gjennomført en rekke etterforskninger fant politiet ut at tiltalte hadde kjøpt stoffene ved hjelp av bitcoin og fått dem levert som gavepakker fra utlandet via flere lovlige rederier, inkludert Indian Post.

De arresterte selgerne inkluderer ni indianere og en nigeriansk innvandrer bosatt i Benniganahalli, Bengaluru. Politiet gjennomførte raidene i åtte forskjellige deler av byen, inkludert HSR Layout, Vijayanagar, Mahalakshmipuram, Halasuru, KG Halli, Indiranagar, HAL og Ramamurthy Nagar.

Politiet har angivelig beslaglagt et stort antall narkotika og andre gjenstander fra de siktede, inkludert 660 LSD-papirer, 386 MDMA, 180 ecstasy-tabletter, 12 gram MDMA-krystall, 10 gram kokain og 12 mobiltelefoner, tre bærbare datamaskiner, to tohjulinger og postomslag.

I en pressekonferanse mandag sa politiets kommisjonær, Kamal Pant, “CCB-politiet sammen med Bengaluru tollvesen arresterte siktede i en felles aksjon. Ved å bruke darknet-nettsteder som Empire Market, Silk route, Drug Board og andre forbudte nettsteder, importerte de tiltalte forskjellige narkotika, inkludert beroligende midler. ved å betale gjennom bitcoin. ”

CCB la også til at de åtte sakene er registrert i åtte forskjellige politistasjoner i Bengaluru, og at de har ført tiltalte under narkotika og psykotrope stoffer.

For noen uker siden ble 179 mistenkte arrestert i en felles operasjon av flere internasjonale politimyndigheter, og det ble beslaglagt 6,5 millioner dollar fra narkotikahandlere på det mørke nettet.

Kommentare geschlossen.