admin Posted on 22:39

Top 5-borden Bitcoin gaat rustig een nieuwe fase van de stierenmarkt in

Vijf tekenen wijzen erop dat Bitcoin zich in een stierenmarkt bevindt, ondanks het feit dat het niet in staat is om de jarenlange weerstand van $10.500 te doorbreken.

De prijs van Bitcoin (BTC) is al enkele weken zijdelings, met nu meer dan een maand sinds de halvering. Dit doet sterk denken aan begin 2017 toen de Bitcoin voor de tweede keer $1.180 raakte en een catastrofale uitverkoop veroorzaakte, waardoor de topklasse van de cryptocijfers in één dag met bijna 40% daalde.

Het was voorbij, Bitcoin werd doodverklaard en wat er daarna gebeurde is het eerste teken dat we op een stierenmarkt zaten te wachten.

Eerste teken: de valstrik

Na bestudering van de grafieken voor het herhalen van patronen, kunt u zien dat het patroon dat zich afspeelde na de 40% dump van $1.180 in januari 2017 bijna identiek is aan dat van de 57% dump die plaatsvond op 12 maart, ook wel bekend als Zwarte Donderdag.

Bij beide gelegenheden herstelde de prijs zich tot het niveau van voor de dump en kort na een M-patroon, wat typisch een bearish double-top signaleert.

Wat echter anders is aan het M-patroon in 2017 is dat het einde van de M eigenlijk het begin was van een W. Niet helemaal een dubbele bodem, maar wat daarna kwam was een 2000% stijging van de waarde van de Bitcoin.

Op dit moment zien we in 2020 hetzelfde patroon uitspelen. De enige vraag is waar de onderkant van de W is? Is de bodem in? Of verwachten we nog een kleine terugtrekking?

Tweede teken: het bereik

Op 11 juni was er een storing in het oplopende kanaal dat zich sinds de zwarte donderdagsstortplaats aan het vormen was. Het was onvermijdelijk dat er na zo’n groot herstel een terugval zou komen.

10 dagen later zien we een nieuw dalend kanaal opengaan met perfecte Fibonacci niveaus in de rij.

Het bovenste deel van het kanaal, dat weerstand toont bij ongeveer $9.600, zit perfect op de 618, en het midden van het kanaal toont een niveau van steun is op de 236 fib bij $9.168.

Echter, terwijl dit niet iets is dat lijkt op het teken van een stierenmarkt op de nominale waarde wat betreft de grafieken, wat interessant is, is de relevantie van de 50% fib die zit rond de $ 9.470, en de ondersteuning van het kanaal op ongeveer $ 8.635, als deze niveaus worden iets van een hoogtepunt als je kijkt naar de orderportefeuille warmte kaart.

Derde teken: de orderportefeuille

Als u een blik werpt op het orderboek van Binance op Tensorcharts, kunt u zien dat er aanzienlijke verkooporders zijn zoals aangegeven door de gele lijn rond de 50% fib bij $9.450 en interessant genoeg veel kooporders rond $8.800, en een andere partij op de bodem van het aflopende kanaal bij $8.696.

Er zijn twee dingen die dit ons vertelt: de weerstand staat op $9.450 en de steun op $8.700. Echter, met de huidige sidewards chop, en de evenzoveel geëvenaarde kopers en verkopers, is er niet veel nodig voor walvissen om de orderportefeuille te spoofen om de markt in hun voordeel te dwingen.

Daarom lijkt het plaatsen van grote verkooporders voor $9.450 om wat meer sats op te scheppen voor $8.700 bijna te veel van het goede doel. Maar als u genoeg tijd besteedt aan het bekijken van de grafieken en het orderboek, zult u merken dat door dit te doen, het gemakkelijk is voor walvissen om zich te verzamelen op de hefboomwerking van beurzen.

Omdat de shorts zich opstapelen in het richten van $8.700, kunnen de spoofers een grote lange positie innemen, hun $9.450 verkopen en al die liquidaties opscheppen – iets wat vooral in het weekend gemakkelijk te doen is als het volume op de spotbeurzen dunner is.

Maar terwijl dit geen teken van een stierenmarkt is, is het een teken van accumulatie, en wat daarna volgt is een stierenmarkt.

Vierde teken: altseason

Voor het geval je het gemist hebt, is het langverwachte „altseason“ schijnbaar op komst. Als we kijken naar de totale crypto-marktcap grafiek, kunnen we zien dat na een 22-maanden durende downtrend, de Moving Average Divergence Convergence (MACD) Indicator is omgedraaid bullish.

De eerste groene kaars op het histogram in combinatie met het bullish MACD kruis is een duidelijk teken dat het momentum is teruggekeerd naar de totale crypto markt. Sindsdien hebben verschillende top-100 munten enorme winsten geboekt, zoals bijvoorbeeld ZIL, dat recentelijk met 300% is gestegen.

De geschiedenis leert ons dat wanneer altcoins lopen, slim geld weer in Bitcoin Era wordt verkocht – spoel en herhaal dit proces een paar keer en de supercyclus vindt plaats. Maar wat drijft deze waanzin? Nou, dat zou te danken zijn aan de crypto-beïnvloedende ruimte, en dat brengt ons bij het vijfde teken.

Vijfde teken: crypto beïnvloeder IQ is op een historisch dieptepunt…

Sommigen van jullie weten dit misschien wel of niet, maar ik heb me persoonlijk in de crypto-scene van 2016 op YouTube gestort en daarbij bijna 50.000 abonnees opgepikt die over Bitcoin en altcoins praten.

Omdat het mijn eerste halve cyclus was, was ik in alle eerlijkheid erg naïef en ik geloofde persoonlijk dat veel altcoins het beter zouden doen dan Bitcoin. Hoewel dit waar is voor een handvol projecten, is het niet iets waar de meerderheid van de crypto beïnvloeders een idee van hebben en ik was geen uitzondering.

Of je hebt geluk met een pikhouweel of je hebt een grote aanhang om een lage dopmunt 400% omhoog te duwen door er een paar minuten over te praten waardoor je er als een crypto-investeringsgoeroe uitziet.

Het aantal crypto video’s en crypto tweets dat ik de laatste tijd zie van mensen die dit proberen, evenals de opkomst of zelfs de terugkeer van zogenaamde „crypto experts“, is gewoonweg onthutsend.

Dit alles in combinatie met het feit dat mijn e-mail inbox gevuld is met aanbiedingen om verschillende munten te promoten en ICO’s doet me weer denken aan het begin van de stierenmarkt van 2017, de stierenloop die de publieke perceptie van Bitcoin voorgoed veranderde.

Gelukkig doe ik dit keer niet mee aan het circus van clowns. Maar men moet toegeven, het helpt wel om mensen in de crypto ruimte te krijgen, en men kan beargumenteren dat het kan helpen om de altcoin aan de Bitcoin supercyclus te voeden.

Bullish scenario

Wat heeft de komende week met al die borden in petto vanuit een bullish perspectief?

Het eerste niveau van weerstand zal zijn om door die 9.450 dollar verkoopsmuur heen te komen. Vanaf hier is het sluiten van meer dan $9.600 (zoals besproken in een recente analyse hier) nodig om het dalende kanaal te ontkrachten, wat Bitcoin op een pad zal zetten om het gevreesde $10.500 meerjarig weerstandsniveau aan te vallen. Dit is het definitieve niveau dat gebroken moet worden om een echte stierenmarkt te betreden.

Beerig scenario

Aan de andere kant is 9.150 dollar het eerste niveau van ondersteuning, gevolgd door de onderkant van het kanaal rond de 8.700 dollar als het laatste niveau voor kopers om in te stappen. Het verliezen van $8.700 zou Bitcoin in een enorme doodsspiraal kunnen brengen, wat ik persoonlijk beschouw als wishful thinking van beren die de dip niet hebben gekocht voor $4.000 in maart.